Полицията в Свиленград задържа извършителите на грабежа над възрастно семейство в хасковското с. Мало Градище.

Припомняме, през нощта на 4 ноември трима маскирани нахлуха в дома на възрастно семейство и откраднаха спестяванията им - 2200 лева, мобилен телефон и моторна резачка.

Сигналът в полицията е бил подаден едва на сутринта следващия ден.

В петък, 14 ноември, по време на парламентарния контрол вътрешният министър Веселин Вучков заяви, че има задържани лица във връзка с престъплението. Думите му дойдоха в отговор на запитване от „Атака", които заявиха пред министъра, че хората от селото, в което се разигра драмата, събират пари да ги охранява частна фирма.

В резултат на проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са трима жители на Свиленград на 24, 30 и 44 години. Единият от тях - С.О. , на 24 г., с множество криминални прояви и осъждан - е бил нает преди време от близки на семейството за дворна работа в къщата на възрастните хора.

На 13 ноември той продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнал грешката си, той го откупил и строшил, но криминалистите вече били по следите му.

При задържането на С.О. полицаите намерили у него документи за извършения залог. Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те са с множество криминални прояви за кражби и грабежи и осъждани.

С прокурорско постановление на тримата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража". Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.