Разследването по случая "Дебора" остава в Стара Загора, съобщава bTV.

Върховната касационна прокуратура е отхвърлила искане на адвокатите на обвиняемия Георги Георгиев разследването да бъде прехвърлено и да не се води от прокуратурата в Стара Загора.

Междувременно защитата на Георгиев отново настоя за промяна на мярката му за неотклонение.

Предстои съдът в Стара Загора да проведе заседание, като от прокуратурата ще поискат да се запази настоящата му мярка за неотклонение - "задържане под стража".

ИВСС си свършил работата в съда в Стара Загора и не открил отклонения

ИВСС си свършил работата в съда в Стара Загора и не открил отклонения

По сигнала на депутата Делян Пеевски по случая Дебора

В края на август по делото имаше сблъсък между адвокатите на двете страни. Защитата на обвиняемия твърди, че според експертизите по Георги Георгиев няма никакви следи от момичето. Адвокатът на нарязаната с макетен нож ученичка обаче отхвърли това твърдение.

Припомняме, Георги Георгиев е с постоянна мярка за задържане под стража от 31 юли по обвинението за отправяне на заплахи за убийство спрямо Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения - за принуда и за нанесена средна телесна повреда. Определението за средна телесна повреда дойде едва след допълнителната експертиза, провокирана от обществения натиск след като случая стана публичен. Повторната експертиза бе изготвена от пловдивски лекари, след като съдебните медици в Стара Загора си направиха самоотвод.

Също едва след протести самият Георгиев бе вкаран с ареста, както и обвинението срещу него бе допълнено.

Спряха тока на съда в Стара Загора за мярката на Георги Георгиев

Спряха тока на съда в Стара Загора за мярката на Георги Георгиев

По искане на прокуратурата гледането на мярката днес е при закрити врата