Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по публикации в средствата за масова информация, които отразяват твърдения на депутата Веселин Марешки за упражнен спрямо него натиск, във връзка с повдигнатите днес обвинения на народния представител. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

"Едно от нещата, което ми беше поставено като много тежко условие е да прекратим до края на май бизнеса с горива", цитира думи на депутата пресцентърът на прокуратурата.

Според Марешки исканията към него били не само политически, но и икономически, и идвали от хора, които "мародерстват този бизнес, имат възможност да поставят такива услови".

Марешки убеден, че обвинението е опит да го държат изкъсо
Обновена

Марешки убеден, че обвинението е опит да го държат изкъсо

Веселин Марешки е обвинен за нелоялни търговски практики

Главният прокурор е разпоредил на Софийска градска прокуратура незабавно да започне проверка на изнесените данни.

Припомняме, тази сутрин официално спецзвеното "Антикорупция" обвини депутата и бизнесмен Веселин Марешки за нелоялни търговски практики и агресивно раздаване на листовки, като чрез това е упражнил принуда срещу други лица. По-късно по думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че обвинението на Веселин Марешки е за изнудване, извършено при условията на продължаващо престъпление със седем отделни изпълнителни деяния на територията на няколко града в страната.

Според коментара на отказалия се от имунитет депутат обвинението му е "начин да държиш някой изкъсо и да се опитваш да го шантажираш", както и че управляващите искат да го "държат".

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Прокуратурата трябва да разпита над 80 лица в цяла България според Арнаудова

Твърдението, че му е поставено условие да прекрати до края на май бизнеса с горива, Веселин Марешки изрече за първи път в първия си коментар след като стана ясно, че главният прокурор иска имунитета му - няколко дни след 26 юни. И тогава той отказа да назове конкретни имена, фирми и/или институции, от където идва този ултиматум.

Припомняме, на 23 юни тази година главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане имунитета на народните представители Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов по разследване на Окръжна прокуратура - Варна от 20154 година.

Тогава бе обявено, че разследването е за изнудване и заплахи за увреждане на имущество и "други противозаконни действия с тежки последици за тях".