Екип на bTV в Сливен е получил заплахи, съобщи кореспондентът на телевизията, който отразява гласуването в града. В Сливен големи групи от хора отиват към местата за гласуване и си разменят някакви пакетчета. Когато репортерът запитал мъж, който на няколко пъти отива към изборните секции какво е това, е получил вербално нападение.

Полицаите са реагирали незабавно. Ситуацията там е по-спокойна. Към 11 часа е имало повишена избирателна активност, обясниха от медията. 

Да сме внимателни в деня на вота, съветват от "Прозрачност без граници"

Да сме внимателни в деня на вота, съветват от "Прозрачност без граници"

При нередности да се подаде сигнал до МВР или на безплатен телефон - 0800 11 224

Полицията в София, е проверила няколко адреса в столичният квартал "Ботунец" следобед в деня за размисъл, съобщи БНР. Причината е подаден сигнал за организиране на купуване на гласове.

При проверката не са открити документи или вещи, уличаващи проверяваните в изборна търговия.

Няколко сигнала са били подадени от снощи насам във вътрешното министерство за изборна търговия в различни части на страната. Всички те се проверяват.

От МВР съобщиха, че няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Сигнали за изборни нарушения може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg

Спокойно начало на изборния ден отчете ЦИК

Спокойно начало на изборния ден отчете ЦИК

Изборните секции са над 11 600

Звената на Дирекция "Български документи за самоличност" ще работят до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

От вътрешното ведомство припомниха, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и хора, които носят предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден, гласи съобщението на МВР. 

42.85% избирателна активност отчете ЦИК към 17.30 ч.
на живо

42.85% избирателна активност отчете ЦИК към 17.30 ч.

В 21 ч. ЦИК обяви края на изборния ден