Ваклин изпълнил своя граждански дълг, а като човек, тези присъди стряскат и него.

"Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния - деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен", коментира пред НоваТВ Александът Ваклин.

"Аз изпълних своя дълг - сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален", обясни Ваклин.

20 години затвор за Десислава Иванчева и 15 за Биляна Петрова за искане на 500 хил. евро и получаване на 56 хил. евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Това е решението на първа инстанция на специализирания съд, където съдия Иво Хинов прочете присъдата.

Наказанието, наложено на Иванчева, е това, което е поискано и от прокуратурата.

Ваклин искал лично отмъщение и вендета

Ваклин искал лично отмъщение и вендета

Петко Дюлгеров много пъти лъган от бизнесмена

Дни преди заключителните пледоарии по делото срещу бившата кметица на "Младост" адвокатът  Марин Марковски заяви, че прокуратурата търпи логически обвинения по делото срещу бившата кметица. По думите му отмятането на Дюлгеров от показанията си е "изстисканият лимон и сока, който трябва да преглътне прокуратурата".

Преди месец стана ясно, че в тефтерчето на Десислава Иванчева - основно доказателство на обвинението - е дописвано от поне още един човек.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани преди една година с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

Граждани протестират в защита на Десислава Иванчева

Граждани протестират в защита на Десислава Иванчева

Недоволните се събраха пред Представителството на Евросъюза у нас

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. Тримата обвинени прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за условията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка "домашен арест" малко преди Коледа 2018 година отново със скандал, който предизвика напрежение между Специализирания съд и ВКС и проверка, която бе разпоредена от шефа на ВКС Лозан Панов заради бързите действия на обвинението.

Проверката завърши със заключение за инцидентен случай на неправилна съдебна практика.

Марковски: Битката за свободата на Иванчева продължава

Марковски: Битката за свободата на Иванчева продължава

Защитата е внесла веднага жалби срещу задържането на Иванчева и Петрова