Взривен е банкомат в Пловдив, съобщи bTV. Инцидентът е станал тази нощ. Устройството

се намира до пазара в "Тракия" до хлебозавода. Към момента не е ясна отнетата сума. Преглеждат се близки охранителни камери.

Припомняме, последният случай на взривен банкомат бе преди два дни - на 5 юли на професионалния празник на националната полиция към 4 часа сутринта в столичния кв. "Люлин" бе взривено устройство.

По този повод вътрешният министър заяви: "Имам чувството, че е знак", коментира Радев и изтъкна, че дори парите не са взети. Той допълни: "видят ли празник - правят нещо" и определи вломителите като некомпетентни.

Припомняме, взломяването на банкомати стана често срещано явление у нас. В началото на годината банкомат беше взривен в Сепарева баня. За взрива е отговорна престъпната група, която МВР установи по-рано. Припомняме, тогава един човек беше задържан, а трима успяха да избягат и все още се издирват.

Банкомат беше взривен и в столичния квартал "Дружба". 100 хил. лв. пък бяха откраднати от устройство Плевен.

Не отдавна бяха взломени банкомати в столичните кв. "Банкя", кв. "Левски" и в с. Баня. Тогава вътрешният министър Валентин Радев отчете общо 5 разбити банкомата за 2017 г. С последните две престъпления, разбитите банкомати за изминалата година стават 9.

За миналогодишните случаи министър Радев говореше, че нямат общо един с друг. Групите, според него, не са организирани, а са спорадични. Припомняме, обратна теза изказа говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова при предишен случай на разбит банкомат.