Благотворително парти под надслов „Без алкохол и цигарен дим" ще се проведе в зала „Христо Ботев" на 3 юни от 19 ч. Събитието се организира от Waye World Alliance for Youth Empowerment Bulgaria и фондация „Изкуството да живееш", съобщава ПРофайл.

Цел на мероприятието е да събере и обедини хора от различни  култури, да покаже, че хората по света не са различни и могат да се забавляват без алкохол, цигарен дим и наркотици. Заедно те ще празнуват културното разнообразие с различни видове песни, танци и изящни изкуства.

Тази вечер изкуството ще бъде без граници - от спиращи дъха индийски танци през брейк денс, класически и модерен балет, хип-хоп, салса, български народни танци до джаз и оперно пеене. Всеки един от присъстващите ще може да се наслади и на разтърсващи DJ сетове. Същевременно талантливи художници ще рисуват на сцената на живо, посочват организаторите.

Допълват, че след всички силни емоции, зрителите ще имат възможност да презаредят силите си не с алкохол, цигари или наркотици, а със забавна йога и кратка медитация.

Освен посланието за разбирателство, толерантност и хармония между културите, One We Are има и друга мисия - да помогне на 70 младежи от Възпитателно училище - интернат „Ангел Узунов" в град Ракитово да участват  в програмата YES!+.

Това  ефективна образователна програма на фондация „Изкуството да живееш" за подсилване и активиране  на младежта. Тя се провежда в редица реномирани университети в САЩ и Индия. One We Are е благотворително представление за набиране на необходимите средства за провеждането на програмата YES!+.

Фондация "Изкуството да живееш" е международна образователна и хуманитарна организация със специален консултативен статут към ООН и сътрудничеща си със Световната здравна организация и УНИСЕФ, допълват от ПРофайл. Фондацията е най-голямата доброволческа организация в света с дейност в над 150 държави  и е достигнала до над 60 милиона души по света.

Партито в столичната зала е благотворително. Всички събрани от него средства ще бъдат дадени на Възпитателното училище в Ракитово.

Организатор на събитието е индиецът Авинаш Тику, преподавател на младежки програми YES!+.