Мащабни наводнения в Централна Европа предизвикаха хаос и взеха жертви в няколко държави. Един човек се удави в югозападна Полша, а пожарникар загина в Долна Австрия, където местните власти обявиха района за бедствена зона. Освен това, хиляди хора бяха евакуирани в Чехия и Австрия след дни на непрестанни валежи, предава Ройтерс.

Наводненията вече засягат Виена, където жителите на квартал "Пензинг" бяха евакуирани, след като реки и горски потоци в района започнаха да преливат. Градските власти призоваха хората да напускат домовете си само при спешни нужди и да избягват бреговете на реките.

В същото време, язовирът в Отенщайн на река Камп в Австрия е на път да прелее, което може да доведе до допълнителни наводнения по поречието на Камп. В Полша и Чехия властите също съобщават за значителни разрушения, като в Полша над 1600 души са евакуирани, а няколко града са наводнени, включително историческият град Глухолази, където се срути мост.

Жена от Канада замръзна в италианските Доломити

Жена от Канада замръзна в италианските Доломити

Съпругът й е отведен в болница в Болцано

Много събития в Австрия и други засегнати региони бяха отменени, включително маратонът във Вахау и няколко фестивала и концерта. Очаква се валежите да продължат и през следващите дни, което ще усложни допълнително ситуацията.