Броят на регистрираните заразени с новия коронавирус в Германия трябва да спадне до няколкостотин на денонощие, за да се даде възможност за по-нататъшно облекчаване на ограничителните мерки, наложени заради епидемията. Това обяви Институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох", цитиран от германските медии.

Повече от 5000 починали от коронавирус в Германия

Повече от 5000 починали от коронавирус в Германия

Починали са още 215 души, с които общо достигнаха 5094

Междувременно в Германия са регистрирани 2 337 новозаразени през изминалите 24 часа, с което общият брой на заразените вече е над 153 000 души. Новозаразените са практически същият брой в сравнение с вчера. 

Броя на починалите е нараснал с 227 души за денонощие, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната вече е 5 575 души. Вчера обявените починали за денонощие бяха 215 души. 

Германия се нарежда на пето място в света по брой на заразените след САЩ, Испания, Италия и Франция, но е доста по-назад по брой на жертвите, като освен тези четири страни, повече починали имат също така и Великобритания и Белгия. 

Носенето на маски задължително във всички провинции на Германия

Носенето на маски задължително във всички провинции на Германия

Бремен е последната провинция в страната, която подкрепи мярката

От тази седмица в Германия е разрешено отварянето на магазини с площ до 800 кв. м, започнаха работа и училищата. Остава забраната за събиране на повече от двама души на публични места, а хората трябва да спазват дистанция от минимум метър и половина.