Германия регистрира рекордно висок брой заразени в рамките на последните 7 дни от 201,1 потвърдени случая на коронавирус на 100 000 жители. Това обяви официалният институт "Роберт Кох", информира ДПА.

Това е най-високият брой заразени в рамките на седмица от началото на COVID-19 пандемията.

Обявеното днес повишение на заразените е в сравнение със 154,5 в четвъртък и 130,2 седмица по-рано.

Тревога в Германия заради радикализация на антиваксърите

Тревога в Германия заради радикализация на антиваксърите

Нарастват случаите на онлайн тормоз, обиди, физически атаки и свръхагресивно поведение

Предишната рекордна седемдневна заразяемост от 197,6 беше регистрирана на 22 декември 2020 г. в разгара на втората вълна на пандемията.

Експерти отбелязаха, че е важно да се има предвид, че за разлика от преди година, много хора в Германия вече са ваксинирани, и уточниха, че честотата на заразяемостта е особено висока сред много възрастни хора, при които има много висок риск от COVID-19.

Ето защо експертите смятат, че здравната система на страната трябва да бъде в състояние да се справи с по-голям брой новозаразени, отколкото преди началото на ваксинацията, тъй като ваксините предлагат много добра защита при тежки заболявания.

В Германия зоват за по-строги мерки срещу Covid-19

В Германия зоват за по-строги мерки срещу Covid-19

Броят на заразените в страната расте

Германските здравни власти и депутатите се сблъскват със засилващ се дебат за предстояща четвърта вълна и възможни подновени ограничения.

Служебният кабинет на канцлера Ангела Меркел е изправен пред дилема.

Отиващите си министри изразиха нежелание да се впускат в радикално изработване на политики, докато текат коалиционните преговори за съставяне на ново правителство след изборите през септември. Преговорите не показаха никакви признаци, че са близо до приключване.

Германия счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Германия счупи рекорда си за заразени с COVID-19

33 949 новозаразени през последното денонощие