Учителите от началното училище в Нютаун в американския щат Кънектикът са закривали децата по време на стрелбата на 20-годишния Адам Ланза, за да ги спасят. Това са разказали близките на учителката Виктория Сото, предаде РИА Новости.

За своята смела постъпка Сото е заплатила с живота си. Само така обаче 27-годишната жена е могла да спаси своите първокласници от разярения убиец.

Братовчедът на Виктория Сото Джим Уилтси е разказал, че опитвайки се да спаси децата, тя ги е загърнала в своите дрехи и е застанала пред тях. За нейната геройска постъпка са разказали и полицаи. Според него Вики не би могла да постъпи иначе. „Проработил е професионалният й инстинкт, помогнали са й придобитите навици.", посочва Уилтси.

Той посочва, че да се преживее това емоционално е много тежко и е много трудно да се повярва, че това се е случило. Братовчедът на Виктория споделя, че тя е обожавала своето семейство и всички са били много задружни. Самата тя е била много дейна и всичко се въртяло около нея. Семейството точно било провело традиционно събиране за анонимна размяна на подаръци преди Коледа.

Младата учителка живеела с родителите си, сестрите си и брат си в Стратфорд, щата Кънектикът. Скромната им къща се намирала в района, където живеят работници. Тя не била омъжена. Много се занимавала с кучето си Рокси и редовно посещавала местната църква.