Плащанията по Програмата за развитие на селските райони в България продължават на регулярна основа, така както са планирани.

С такова изявление, разпратено и до медиите, излиза говорителят на ЕК за земеделието и развитие на селските райони Даниел Росарио след постъпили много запитвания за актуалното състояние на Програмата за развитие на селските райони.

Бъдещето с ГЕРБ е черно, продължи щурма си БСП
Обновена

Бъдещето с ГЕРБ е черно, продължи щурма си БСП

Според Нинова кабинетът ГЕРБ 1 бил изгонен от народа с окървавени протести

Припомняме, че в последните няколко дни от БСП атакуваха правителството с писмо от ЕК по отношение на тази програма, като на два пъти властта организира специално опровержениепресконференция на ГД „Земеделие” и днес в парламента, когато лично министър Десислава Танева дойде с документи.

От ЕК посочват, че провеждат редовни одити във всички страни членки, за да осигурят правилното управление на европейските фондове.

В текста се заявява, че плащания по две от мерките в момента са прекъснати поради съмнения относно тяхното приложение.

БСП и ГЕРБ се готвят да управляват заедно, установи Радан Кънев

БСП и ГЕРБ се готвят да управляват заедно, установи Радан Кънев

Направили грозен политически цирк

Сумите, за които става въпрос обаче, са много малка част от 2,3 милиарда евро, които България ще получи за развитие на селските райони в настоящия финансов период. Прекъсванията и отлаганията на плащания са временни мерки от превантивен характер, и ако не бъдат открити нередности, отложените суми ще бъдат изплатени на по-късен етап.

ГЕРБ викна Танева с платежни в НС за доказателство, че няма спрени европари

ГЕРБ викна Танева с платежни в НС за доказателство, че няма спрени европари

Министърът призова да се говори експертно

В момента Европейската комисия обсъжда въпроса с българските власти според обичайната и нормална процедура.

„Ясна представа за размера на финансовите корекции, които могат да се наложат, ако въобще има такива, ще може да се получи само след като бъде завършена тази процедура”, посочват още от ЕК.