Прекратиха депутатските пълномощия на народния избраник Диана Йорданова от ГЕРБ. Тя подаде оставка, тъй като по-рано през деня бе избрана за заместник-председател на Комисията за финансов надзор /КФН/. Йорданова ще ръководи управление "Осигурителен надзор" в комисията, съобщи БТА.

По-рано днес депутатите приеха оставката на Антон Тодоров от ГЕРБ, който я подаде в началото на седмицата заради скандала с реплики към водещия Виктор Николаев. На негово място в парламента трябва да влезе актьорът Евгени Будинов, припомни bTV.

Гласуваха оставката на Антон Тодоров
Обновена

Гласуваха оставката на Антон Тодоров

Йордан Цонев от ДПС попита защо и оставката на Валери Симеонов не е "днес тук"

Другият избран от парламента зам.-председател на КФН е Бойко Атанасов. Той ще поеме контрола на управление "Надзор на инвестиционната дейност".

Парламентът не одобри предложените заместник-председатели на КФН

Парламентът не одобри предложените заместник-председатели на КФН

Депутатите не харесаха Румен Соколов и Йордан Чомпалов

Припомняме, през юли депутатите от 44-то народно събрание отхвърлиха тогавашните предложения на председателя на КФН Карина Караиванова за попълване на състава на комисията. Комисията работи в намален състав още от времето, когато бе председателствана от Стоян Мавродиев.

Бивша зам.-шефка на КФН осъди прокуратурата за близо 50 бона

Бивша зам.-шефка на КФН осъди прокуратурата за близо 50 бона

Заради воденото срещу нея разследване

В подкрепа на Йорданова и на Атанасов гласуваха 117 народни представители, против бяха 6, а 23-ма се въздържаха. По закон само председателят на КФН има право да издига кандидатури.

КФН отрича да има скъпи автомобили

КФН отрича да има скъпи автомобили

Двата автомобила са на повече от 13 години и са предоставени от Агенция Митници като конфискувани от държавата

Диана Йорданова е магистър по икономика от Великотърновския университет и магистър по математика. Тя е депутат от ГЕРБ и бивш бургаски общински съветник.

Бойко Атанасов е зам.-министър на финансите и бивш изпълнителен директор на Националната агенция по приходите (НАП). Той оглави данъчната агенция при управлението на Пламен Орешарски и остана на поста при втория кабинет на Бойко Борисов.