Лампи, паркинги, навеси, бариери, волейболно игрище, трибуни, детски пясъчник, алея за транспортна връзка. Такива незаконни 20 съоръжения са открили при съвместна проверка на плажа "Слънчев бряг - юг"  експерти от Министерството на туризма и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК). Обектите са разположени без необходимите одобрения. 

Всички съоръжения, които не са включени в одобрената схема от министъра на туризма и са поставени без разрешение на главния архитект трябва да бъдат премахнати. За целта ще бъде сезиран кмета на община Несебър, който трябва да издаде нужните заповеди и не са предвидени в одобрената от министъра на туризма схема..

За тях не са издавани и разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър, по информация на присъстващите служители на общината.

Тази проверка е извършена в периода 20 - 25 юни.

Още веднъж проверяват "Слънчев бряг"

Още веднъж проверяват "Слънчев бряг"

Специално проверяват южния плаж и обектите върху концесионната територия

Експертите на двете институции инспектират и 5-те обекта: THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е констатирано, че отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

Министерството на туризма съобщава, че ежегодно през активния летен сезон се извършва и измерване от лицензирани геодезисти на площите на преместваемите обекти и допълнителните търговски площи към тях на територията на морските плажове.

Предстои в периода юли-август да се извърши прецизно измерване на площите на поставените обекти на плаж "Слънчев бряг - юг". В случай, че бъдат установени нарушения, министерството информира, че ще се предприемат необходимите действия за отстраняването им, като се направят предписания към концесионера.

Ако той не предприеме нужните действия, нарушенията ще се отстранят със заповед на кмета на община Несебър.

Вицепремиерът чака по Черноморието законът да се спази

Вицепремиерът чака по Черноморието законът да се спази

Симеонов: Не знам какво повече трябва да се доказва

По закон ДНСК не е компетентният орган за контрол на преместваеми обекти. Това се посочва в прессъобщение от службата, разпратено до медиите само час след като вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред медия, че колежката му Ангелкова говори глупотевини.

Въпреки това, за да се отговори на получения сигнал, на служителите на ДНСК е било дадено указание на добра воля да извършат проверка на 22 май, след получен сигнал от вицепремиера Валери Симеонов.

Припомняме, вицепремиерът е разочарован, че министър Николай Нанков се е наредил до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България, обявявайки за законни заведенията от южния план на "Слънчев бряг".

Проверка на ДНСК показа, че 32 обекта в "Слънчев бряг" са незаконни, но при 5-те преместваеми обекта - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM (които вицепремиерът нарича демонстративно с името в превод на български език) не са открити нарушения - констатирано е, че те отговарят на предвидените в схемата конфигурация в план и местонахождение.

Още миналата година Николина Ангелкова не беше съгласна с начина, по който Валери Симеонов извърши внезапните си проверки за спазване на нивото на шума в курорта.

По-рано тази година Симеонов обяви, че министърът на туризма Николина Ангелкова подготвя за продан 20 декара плаж в "Слънчев бряг", а тя от воя страна отвърна, че "панаирите" на Симеонов пречат на туризма. От министерството на туризма заявиха, че ведомството няма право да продава плажовете, а само да ги управлява, като ги отдава под наем или на концесия съгласно закона. Министерството актуализирало кадастралната карта в най-известния ни курорт с налични специализирани карти, които са по-актуални от кадастралните.

Наложи се министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков да коментира въпроса, Той заяви, че продажбата на държавни имоти не стои на дневен ред.

Ангелкова се занимава с глупотевини според Симеонов

Ангелкова се занимава с глупотевини според Симеонов

Важното е вторият лифт на Банско да се построи