Планът за устойчивост и развитие трябва да гарантира устойчивост и растеж. В плана има важни мерки за енергийна ефективност. Има мерки както за енергийна ефективност на жилищата, така и за промишлеността. Това стана ясно от коментара пред БиТиВи на енергийния министър Теменужка Петкова.

Като добра новина за българите тя определи това, че програмата за саниране ще продължи. 3 милиарда лева ще отидат за саниране както на жилища, така и на държавни сгради. Ще се подмени и уличното осветление с енергийно ефективно.

Спазваме всички правила, които диктува европейското и българско законодателство, каза министърът. Всеки похарчен лев ще бъде обект на контрол, по думите й. По плана за устойчивост и развитие не се предвиждат пари и за централите в маришкия басейн, стана ясно от коментара й.

Дончев обеща 2.4% от БВП за справяне с пандемията и за подкрепа

Дончев обеща 2.4% от БВП за справяне с пандемията и за подкрепа

В плана за възстановяване той вижда уникална възможност за реформи и модернизация

Според изследване над 60% от българите подкрепят развитие на ядрената енергетиката. Това е мотив правителството на работи и по проекта "Белене" и за нов реактор в Козлодуй.

От партията на Цветанов критикуват Плана за възстановяване и устойчивост на ГЕРБ

От партията на Цветанов критикуват Плана за възстановяване и устойчивост на ГЕРБ

Инвестира се в саниране, пътища и инфраструктура, не в хора, критикуват от там

Не сме спирали да работим, увери Теменужка Петкова. Кабинетът е знаел, че ще има втора вълна и са вземани мерки. Правителството е на своето място, знаем какво правим, увери енергийният министър и заяви, че българите трябва да бъдат спокойни.

По думите й най-лесният начин за справяне с пандемията е всичко да се затвори, но това ще се отрази негативно на цялата страна. Усилията на държавата е да се спазват мерките. Отговорността тук трябва да бъде споделена, по мнението й. Властта ще направи всичко възможно да не се затвори икономиката.

Борисов зове за общ български юмрук срещу пандемията

Борисов зове за общ български юмрук срещу пандемията

Хората трябва да разберат, че не подадохме оставка само за тяхно добро