По случай международната година на химията малки природолюбители и талантливи ученици и ентусиасти получиха грамоти за постиженията си в състезания и олимпиади по химия.

Стотици таланти препълниха залата на Националния дом на науката и техниката в София, за да получат наградите си, раздадени от Регионалния инспекторат по образование в София град и Дружеството на учителите по химия в София.

Специални награди имаше и за талантливите млади художници, участвали в състезанието за рисунка и плакат, посветени на международната година на химията.

Участници в различните състезания са ученици от всички възрасти от всички столични училища. Сред наградените са учениците, класирани на областния кръг на олимпиадата по химия от 7 до 12-ти клас, както и победителите в кръга на националното състезание по химия в Шумен.

Сред тях е и Христо Рашев от Националната природоматематическа гимназия в София, спечелил първо място на националното състезание с максималните 100 точки, което се случва за първи път в историята.

Бяха отличени с грамоти и участниците в столичното състезание по химия и опазване на околната среда.