От АБВ сигнализират КЕВР за първия търг на "Булгаргаз" за доставка на природен газ. На пресконференция в централата на партията заместник-председателят на партията Любомира Ганчева заяви, че от АБВ винаги застават зад диверсификацията на пазара на енергетиката, доставка и пренос на природен газ.

По думите на Ганчева обявеният на 15 март търг няма как да преследва тези цел и от партия са обезпокоени. От АБВ искат съдействието на КЕВР като лицензионен орган, на която да коментират по какъв начин се гарантирант националните интереси на държавата.

По-ниски цени може да предложи "Булгаргаз" от април 2019 г.

По-ниски цени може да предложи "Булгаргаз" от април 2019 г.

Ако се запазят сегашните цени на мазута и газьола

От партията искат да знаят дали страната ни има по какво да пренесе газта, защото все още няма изградени интерконектори. Цената, която "Булгаргаз" трябва да предложи на КЕВР за доставка на газ, трябва да бъде по-ниска, защото цените за бита трябва да бъдат по-ниски, настояват от партията.

От АБВ недоумяват защо "Булгаргаз" предлага увечение на цената на газа за следващото тримесечие. Именно поради тази причина от партията настояват да стане ясна цялостната програма на "Булгаргаз".

"Без да се разгледат целите планове на "Булгаргаз", как виждат те доставката на природен газ от нови източници, как това ще понижи цените за потребителите и по какъв начин ще се случи цялата технология, за нас остават опасенията, че се опитваме да направим едни много хубави мерки: Много хубава работа, ама българска",коментирата още азбукарите.

Два варианта за образуване на цените има "Булгаргаз"

Два варианта за образуване на цените има "Булгаргаз"

Условията ще могат да бъдат предоговаряни всеки две години