Бившият директор на Института за спешна помощ "Н. Пирогов" проф. Асен Балтов написа гневен пост за уволненията в болницата.

"Добре, но какво направиха 10 служители от администрацията, че са уволнени? Няма чегъртане? Няма политически тормоз?", гласи пост на Балтов в социалната мрежа Фейсбук.

Професор Асен Балтов е приет в "Пирогов" с високо кръвно

Професор Асен Балтов е приет в "Пирогов" с високо кръвно

Състоянието му вече е овладяно

Припомняме, в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" още преди предсрочните парламентарни избори на 11 юли започнаха проверки и обвинения за злоупотреби в лечебното заведение. На 14 юли 2021 г. той бе отстранен от ръководството на болницата.

Резултатите от извършената проверка на НЗОК в "Пирогов" показаха, че болницата трябва да върне над 1 млн. лв. на НЗОК заради нарушения. Причината е, че средствата са били изписани за лечение по две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. Такова обаче изобщо не е било извършвано.

Здравният министър Стойчо Кацаров обяви, че той самият е един от фиктивните пациенти, на които е била поставена такава диагноза, но без да са му правени изследвания.

Отстраняването му от поста накара колегите му дни наред да излизат на протести пред сградата на спешния институт.