Медиците от "Пирогов" продължават с протестите, съобщава БНР.

Решението им е, независимо че вчера на среща между представители на МЗ, БЛС и "Пирогов" бяха разменени и взаимни извинения заради създалото се напрежение. Стана ясно и че ще бъде направена проверка на проверката в спешната болница.

Днес лекарите ще протестират отново пред болницата въпреки вчерашната заявка, че ще се преместят пред президентството и ще търсят отговорност от президента Румен Радев, тъй като той е избрал състава на служебния кабинет.

Правят проверка на проверката на "Пирогов"
Обновена

Правят проверка на проверката на "Пирогов"

МЗ, спешната болница и БЛС си размениха извинения

Междувременно стана ясно, че бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е бил приет в интензивното отделение на болницата. Засега няма яснота за състоянието му.

Директорът на "Пирогов" Асен Балтов беше отстранен от длъжност, след като проверка на НЗОК установи нарушения за над 1 млн. лв. с изписани средства за лечение по две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. Уволнението предизвика редица реакции, предимно негативни, а тази сутрин за пореден път пироговци излязоха да протестират в подкрепа на бившия директор.Самият здравен министър Стойчо Кацаров заяви, че е бил един от фалшивите пациенти на "Пирогов". След като беше обвинен в лъжа от лечебното заведение и от бившия здравен министър Костадин Ангелов, той заяви, че е готов да докаже правотата си с документи.