Сайтовете на имиграционните власти на Канада се сринаха във вторник през нощта, след като стана ясно, че е много вероятно Доналд Тръмп да стане следващият президент на САЩ.

Сървърите за канадските имиграционни власти www.immigration.ca и www.cic.gc.ca не работят заради претоварване, след като се появи новината, че е вероятно Тръмп да спечели за Белия дом, съобщава онлайн изданието iNews.co.uk.

Тръмп на крачка от Белия дом
Обновена

Тръмп на крачка от Белия дом

Доналд Тръмп събира 257 при необходими 270 от 538 електори за победа, а бившият държавен секретар има 215 електори

Google също регистрира скок в търсенето в САЩ за термини, включително "преместване в Канада" и "емигриране", като десетки потребители на социалните медии предлагат съвети как да се преместят от САЩ, ако Тръмп стане 45-тият президент на страната. Търсенето за "емигриране" било най-засилено в щатите Орегон, Вермонт и Вашингтон, където Хилари Клинтън печели.

В Детройт, подкрепящата демократите Дана Бракстън заяви, че чернокожите са дълбоко уплашени от това какво може да означава Доналд Тръмп - президент. "Образованите хора са много изплашени", коментира тя.

Хората обмисляли да се преместят в Канада. Демократите изразиха безпокойството си през президентската кампания, че Доналд Тръмп може да представлява заплаха за световната стабилност и заплаха за американските институции и ценности.