Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) атакуваха четири населени места в Белгородска област. Жител на село Терезовка, градски район Шебекински, е ранен и е откаран в болница. Това съобщава ТАСС, като цитира канала в Telegram на областния управител Вячеслав Гладков.

"Четири населени места в района на Украйна бяха атакувани от въоръжените сили на Украйна Откарани са с линейка в Окръжната клинична болница", написа той и добави, че са изпочупени прозорци на частна къща и е изпочупена фасадата.

Гладков отбеляза, че е обстрелвано село Демидовка в Краснояружкия район, там са пострадали няколко частни домакинства, покривът на социален обект и електропровод. Освен това дронът е повредил гараж и автомобил в село Козинка, Грайворонски район. А в село Климовое, Борисовска област, в резултат на атака с дрон-камикадзе напълно изгоря нежилищна къща, счупени са прозорци и е изрязана фасадата на частна къща.

Затвориха детските градини в Белгородска област заради атаките от Украйна

Затвориха детските градини в Белгородска област заради атаките от Украйна

Мярката ще продължи цяла седмица

На местата на атаката работят аварийни и оперативни служби. Информацията за последствията се изяснява.

Припомняме, че областта е подложена на почти всекидневен огън. 

Ден по-рано стана ясно, че в Белгородска област в южната част на Русия затварят всички детски градини, разположени в радиус от 20 километра от границата с Украйна.

Официалният представител на Белгород Анна Куташова обясни, че причината е опасност от обстрел.

Тя уточни, че мярката ще продължи цяла седмица. Не е ясно дали затварянето ще бъде удължено.

Руските медии съобщиха, че затварянето на детските заведения ще засегне около 50 000 души в областта.

Във вторник областният управител Вячеслав Гладков обяви, че достъпът до 14 населени места близо до границата е затворен за повечето цивилни поради "изключително трудната" ситуация със сигурността там.

Белгородска област е под украински огън

Белгородска област е под украински огън

Поредна нощ на атаки