Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за катастрофата на самолета на Евгений Пригожин в Тверска област, съобщи CNN.

"Видяхме тези съобщения. Ако те се потвърдят, не трябва да се изненадваме. Катастрофалната война в Украйна доведе до поход на частната армия към Москва, а сега изглежда води и до това", заяви говорителката на Съвета за национална сигурност на Белия дом Ейдриън Уотсън.

Според нея евентуалната смърт на ръководителя на ЧВК "Вагнер" няма да изненада никого, като се има предвид неотдавнашният опит за бунт. "Вече видяхме предварителни доклади за катастрофата на неговия самолет - каза тя, - и ако информацията за смъртта на Пригожин се потвърди, това няма да е изненада за никого".

Кремъл обяви: Пригожин загина в самолетна катастрофа

Кремъл обяви: Пригожин загина в самолетна катастрофа

Ново развитие на казуса

Според канала в Telegram "База", сочен за близък на "Вагнер", телата, намерени на мястото на самолетната катастрофа, са били силно обгорени и за идентифицирането им вероятно ще е необходима ДНК експертиза.

Нито един от акаунтите в социалните мрежи, за които се твърди, че са свързани с Пригожин, досега не е направил изявление дали той е жив или мъртъв.

Някои от тях твърдят, че по време на катастрофата във въздуха се е намирал друг негов бизнес самолет, който също е летял от Москва.

Свързаният с Вагнер канал Back of the Medal съобщава, че вторият самолет се е обърнал и е летял обратно към Москва.

Евгений Пригожин - пътник в разбил се самолет в Тверска област
Обновена

Евгений Пригожин - пътник в разбил се самолет в Тверска област

Десет души са загинали при катастрофа на частен самолет северно от Москва