Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи във вторник, че президентът Джо Байдън ще бъде домакин на пресконференция по време на срещата на върха на Организацията на Северноатлантическия договор, която ще се проведе във Вашингтон от 9 до 11 юли.

Това съобщи АП.

По време на брифинг за пресата Жан-Пиер потвърди, че Байдън ще проведе среща с лидерите на партията в Конгреса и Сената, но така и с губернаторите от Демократическата партия. Това се предвижда за сряда.

"Всички бяха единодушни, че дебатът е катастрофален и нещата са зле, но има разногласия по въпроса каква е реалистичната алтернатива или как да се промени курсът", каза един от хората, запознати със съдържанието на разговора. "Това е текущата дискусия. Някои губернатори казват: "Джо е най-добрият вариант", а други са по-заинтересовани да проучат алтернатива".

Друг човек, пряко запознат с разговора, заяви, че губернаторите "звучат като всяка друга група от избрани служители на Демократическата партия в момента - пълно разочарование и никой не смята, че кампанията се справя по правилния начин".

Срещата на губернаторите с Байдън, която се очаква да бъде както лична, така и виртуална, следва обаждане в понеделник следобед, на което две дузини губернатори от Демократическата партия се събраха, за да си поприказват и да обменят информация, опитвайки се да успокоят страховете около катастрофалното представяне на президента в дебатите, твърдят трима души, пряко запознати с обаждането, като всички те са запазили анонимност, за да обсъдят частната среща.

Демократите май не искат да се отказват от Джо Байдън

Демократите май не искат да се отказват от Джо Байдън

Решение за битката за Белия дом

Губернаторът на Минесота Тим Уолц, председател на Асоциацията на демократичните губернатори, свика събранието в понеделник и се очаква той да пристигне със самолет за срещата с президента.

Освен това Жан-Пиер потвърди, че Байдън ще даде ексклузивно интервю на Джордж Стефанопулос от ABC News в петък.

Актуализациите на програмата на президента идват след като първият дебат породи опасения относно статута му да се кандидатира за още един мандат за Белия дом.

Над 70% от американците се съмняват в менталното здраве на Джо Байдън

Над 70% от американците се съмняват в менталното здраве на Джо Байдън

Републикански конгресмен внесе резолюция призоваваща вицепрезидента да заеме поста му

Във вторник прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер подчерта, че има "прозрачност" по отношение на публикуването на медицинското досие на президента Джо Байдън.

Жан-Пиер подчерта, че Белият дом "разбира" притесненията относно представянето на Байдън на дебатите, тъй като "не е необичайно за действащите кандидати да имат лоша вечер на първия си дебат".

Въпреки това тя увери, че "това е била лоша нощ" и администрацията "всяка година, откакто той е на поста, публикува подробни доклади от медицинския му екип" с "последователност".

По отношение на коментарите на бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която постави под въпрос дали поведението на Байдън по време на дебата е било "епизод" или "състояние", Жан-Пиер заяви, че "е справедливо да се зададе въпрос", който не се пренебрегва.

47% от избирателите на Демократичната партия искат оттеглянето на Джо Байдън

47% от избирателите на Демократичната партия искат оттеглянето на Джо Байдън

Камала Харис се очертава като основен кандидат