Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви в четвъртък, че САЩ се надяват, че Русия ще се отнася към задържания опозиционер Алексей Навални "с човечност", но отбеляза, че Вашингтон си запазва правото да наложи допълнителни санкции срещу руските власти, в случай че това не се случи.

Псаки отбеляза, че САЩ продължават да предават посланието на Русия, че Навални трябва да бъде "защитен" и "в крайна сметка освободен", отбеляза АП.

Франция заплашва Русия със санкции, ако Навални умре

Франция заплашва Русия със санкции, ако Навални умре

ЕС ще държи пряко отговорен президента Владимир Путин и руските власти

Тя също така отбеляза, че наскоро Вашингтон също изрази загриженост пред Москва заради струпването на войски на украинската граница и иска да се деескалира напрежението с Русия.

По-рано НАТО похвали Русия за решението да изтегли силите си от региона, но отбеляза, че ще продължи да наблюдава ситуацията.

Русия предприела мерки в отговор на "застрашаващите" действия на НАТО

Русия предприела мерки в отговор на "застрашаващите" действия на НАТО

Това обяви руският военен министър Сергей Шойгу

Гладните стачки като тази, която провежда Навални, са традиция, датираща още от времето на царските затвори, припомня в. "Вашингтон пост". Смята се, че руските революционери са имали водеща роля в превръщането на тази форма на протест в традиция. 

44-годишният руски опозиционер Алексей Навални бе задържан на летище "Шереметиево" в Москва в средата на януари по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се предполага, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Полицията арестува близо 1500 души в сряда тази седмица по време на демонстрациите в цяла Русия, призоваващи за освобождаването на опозиционния лидер Алексей Навални. Властите не дадоха разрешение за провеждането на протестите, а сред арестуваните бяха адвокатката на Фонда за борба с корупцията Любов Собол и прессекретарката на Алексей Навални Кира Ярмиш.

Кремъл: Не сме прекъснали отношенията със САЩ, но са на дъното

Кремъл: Не сме прекъснали отношенията със САЩ, но са на дъното

Виждаме, че в момента отношенията са най-ниската точка