Турският президент Реджеп Тайип Ердоган добави и своя глас към хора от реакции след клането в редакцията на френското сатирично седмично списание „Шарли ебдо", като го определи като отвратителна терористична атака.

Припомняме, при атаката на 7 януари бяха убити 12 души.

Изказваме съболезнования на нашия приятел и съюзник Франция и очакваме извършителите да бъдат изправени пред съда колкото е възможно по-скоро", заявява Ердоган в свое писмено становище, цитирано от Hurriyet daily news.

Турция се бори и ще продължи да се бори срещу всички форми на тероризъм с решимост. Ние изказваме нашите сърдечни съболезнования за невинните хора, които бяха убити и пожелаваме бързо възстановяване на ранените. Ние също пожелаваме търпение и непоколебимост на близките на жертвите и ранените, както и на народа на Франция", казва още той.

„Ние искаме да подчертаем, че тероризмът няма религия или националност и няма извинение за него. От решаващо значение е, че имаме обща позиция срещу терористични атаки като тази в Париж. Трябва да заемем твърда позиция срещу речта на омразата, нетолерантността към различията и опитите да се представят религиозните и културни различния като основание за вражда", изтъква Ердоган.