Германия има намерение да закупи над 100 бойни машини, произведени в Австралия, като част от плана си за модернизиране на армията, съобщава "Асошиейтед прес", позовавайки се на правителството.

Германски и австралийски представители подписаха споразумение за сътрудничество за покупка на нови бойни разузнавателни машини, базирани на бронираните бойни машини тип "Боксър" и оборудвани с 30-милиметрово оръдие.

От германското министерство на отбраната посочиха, че целта е доставките да започнат през 2025 г.

Те не уточниха на каква стойност е сделката, но заявиха, че тя ще бъде финансирана със средства от специалния фонд в размер на 100 милиарда евро за модернизация на армията, който беше одобрен от правителството след руската инвазия в Украйна миналата година.

Германия купува осем ПВО системи за армията си

Германия купува осем ПВО системи за армията си

След като дари своите IRIS-T на Украйна

Новите машини ще заменят бронираните машини Wiesel 2 на германската армия.

Отдавна е известно, че от години германските въоръжени сили са в недобро състояние и са принудени да си служат с остаряло оборудване.

Правителството беше разкритикувано, че не е започнало да използва по-рано средствата от специалния фонд, но наскоро съобщи, че вече е подписало договори за 30 млрд. евро.

През декември миналата година германските депутати одобриха поредица от проекти за обществени поръчки, като покупката на изтребители F-35 от "Локхийд Мартин".

Войната в Украйна съсипва и германската армия

Войната в Украйна съсипва и германската армия

Задълбочава се недостигът на оръжия и оборудване за германските военни