Кандидатът на републиканците за вицепрезидент на САЩ Джей Д. Ванс счита  Русия за противник на САЩ, но не и враг. Това заяви той в интервю за NBC. 

"Ние не сме във война с него и не искам да бъда във война с Русия на Владимир Путин", каза Ванс. 

Ванс настоя, че "трябва да внимаваме с езика, който използваме в международната дипломация. Можем да признаем, очевидно, че има враждебност между САЩ и Русия."

Путин не си спомнял заплахата на Тръмп да удари Москва

Путин не си спомнял заплахата на Тръмп да удари Москва

Но припомни, че в предизборна кампания изявленията трябва да се приемат по-внимателно

Ванс е предпазлив и относно подкрепата за по-нататъшни санкции срещу Русия. По думите му, използването им от администрацията на настоящия президент демократ Джо Байдън до момента не е било ефективно.

Сенаторът от Охайо също каза, че Доналд Тръмп е все още твърдо отдаден на НАТО, въпреки че бившият президент обеща да "завърши процеса, който започнахме при моята администрация на фундаментална преоценка на целите на НАТО."

Джей Ди Ванс вярва, че Тръмп не е загубил изборите през 2020 г.

Джей Ди Ванс вярва, че Тръмп не е загубил изборите през 2020 г.

След отказ да отговаря на подобни въпроси, той най-сетне обяви позицията си

Ванс даде да се разбере, че ако се върне в Белия дом, Тръмп ще притисне европейските членки да харчат повече за отбрана и че тяхната администрация ще работи за бързо спиране на войната в Украйна, която започна през февруари 2022 г.

НАТО обяви през юни, че рекордните 23 от 32-те страни членки постигат целта на алианса за разходи за отбрана, 2% от БВП, тази година. Това е почти четирикратно увеличение от 2021 г., когато само шест нации постигаха целта.

"Разбира се, ние ще спазваме ангажиментите си към НАТО, каза Ванс. Но е важно да признаем, че НАТО не е просто клиент за социални помощи. Това трябва да е истински съюз."

Кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис твърди, че Тръмп е твърде добър с Путин и че завръщането на Тръмп в Белия дом би било пагубно за Украйна и европейските съюзници на Америка.

Припомняме, че през изминалата седмица представители на САЩ потвърдиха, че Северна Корея е изпратила 3000 войници в Русия за обучение, преди потенциално да бъдат разположени в Украйна. Американски служители твърдят, че Русия е засилила кампания за дезинформация, целяща да посее недоверие в резултатите от изборите в САЩ на 5 ноември.

"Гардиън": Стратегията на Байдън за сдържане на Путин се проваля с гръм и трясък

"Гардиън": Стратегията на Байдън за сдържане на Путин се проваля с гръм и трясък

Подобно на нелекуван рак, кризата в Украйна неконтролируемо се разраства

Те потвърдиха ролята на Москва в създаването на видео, което изглежда показва унищожаването на бюлетини, изпратени от избиратели по пощата в Пенсилвания.