Президентът Джо Байдън и неговият опонент от Републиканската партия Доналд Тръмп приеха поканата на CNN да дебатират на 27 юни.

Това е исторически ранен сблъсък, който ще даде тон на последните месеци от кампанията за изборите за Белия дом през 2024 г.

Малко по-късно и двамата кандидати за президент заявиха, че са приели поканата на ABC за провеждане на втори дебат на 10 септември.

Новината е най-новото развитие в бързо ескалиращия спор за дебатите между двамата политически съперници. По-рано кампанията на Байдън призова Тръмп да участва в два президентски дебата, организирани от медии.

Според прессъобщение на CNN дебатът ще се проведе в студиото на телевизията в Атланта без присъствието на публика - аномалия в дебатите между кандидатите за президент.

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Първите президентски дебати, излъчени по телевизията, между Джон Ф. Кенеди и Ричард Никсън през 1960 г., се провеждат в телевизионни студия без присъствието на публика.

Дебатите не се организират до изборите през 1976 г. и оттогава се провеждат пред публика, която е инструктирана да не вдига шум освен в началото и в края на дебата.

Модераторите на дебата и допълнителни подробности ще бъдат съобщени по-късно.