Основният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ са действали правилно като са нахлули в Афганистан, цитиран от СиЕнЕн.

С изказването си милиардерът фактически ревизира позицията си от по-рано този месец, когато той определи войната в Афганистан като „грешка".

Направихме грешка с нахлуването в Ирак. Никога не съм казвал, че сме направили грешка с инвазията в Афганистан, отговори той, след като беше запитан за коментари, които е направил по-рано.

В същото предаване по СиЕнЕн на 6 октомври Доналд Тръмп каза, че нахлуването в Афганистан е грешка и води до безпокойство, че американските войски могат да останат дълго време в страната.

На първо място ние направихме ужасна грешка с намесата си там. Имахме истински, брилянтни мислители, които не знаеха какво изобщо правим там. Това е пълна бъркотия. На този етап вие трябва да останете, защото нещата ще се сринат за две секунди, след като се изтеглите. Както казах, Ирак ще се разпадне след напускането ни, добави още той.

Днес Тръмп изтъкна, че никога не е казвал, че нахлуването в Афганистан е грешка и че той е говорил през цялото време за Ирак.

Никога не съм казвал това. Афганистан е различна работа. Афганистан се намира до Пакистан. Вие трябва да бъдете внимателни с ядрените оръжия. Всичко се свежда до ядрените оръжия. От друга страна без тях това е съвсем различна работа, поясни той.