Холандия публикува открито писмо, предупреждаващо бежанците за спартанските условия на живот, които ги очакват по време на процеса по разглеждане на молбите за убежище, съобщава АП.

Писмото е публикувано от представител на холандското правосъдно министерство. То ще бъде предадено на всички бежанци в Холандия и има за цел да изясни дългите процедури, пред които те ще бъдат изправени. Предупреждението също може да служи като мярка за намаляване броя на желаещите мигранти да пребивават в страната.

Миналата седмица около 2 200 бежанци са пристигнали в Холандия.

В писмото се отбелязва, че Холандия няма достатъчно приемни центрове за бежанци, за да подслони всички новопристигнали. „Заради това вие получавате спартански условия, такива като палатки, спортни центрове, където много хора споделят всичко заедно", допълва се в писмото.

Подчертава се още, че ще отнеме процес от близо шест месеца, за да може да се разгледа една молба за убежище и още шест месеца или повече преди да се вземе решение.

Дори да получат документи, пояснява се в писмото, те могат да останат в специални центрове за бежанци, тъй като има недостиг на жилища.