Идентифицирани са още петима заподозрени при убийството на хаитянския президент Джовенел Мойс, включително множество държавни служители. Това съобщава Асошиейтед прес.

САЩ изпращат екип в помощ на Хаити

САЩ изпращат екип в помощ на Хаити

След като по-рано отхвърлиха военна мисия

Сред тях са редица важни фигури в държавата, като бивш сенатор и държавен служител. Първият е известен критик на убития президент, а за втория стана ясно, че е уволнен за нарушения. Властите предупредиха, че заподозрените са въоръжени и опасни.

Други заподозрени са информатори на американското правителство от години.

Властите издирват и собственик на частна охранителна компания в Хаити.

След убийството на президента на Хаити ликвидираха четирима наемници

След убийството на президента на Хаити ликвидираха четирима наемници

В съседната Доминиканска република предполагат, че нападението е извършено от южноамериканци

Смята се, че над десетки са участвали в заговора за убийството, като за арестувания в неделя, Кристиан Емануел Санон, се вярва, че е "мозъкът" зад заговора. Много бяха ликвидирани в хода на операцията по задържането им. 

Американското правителство изпрати служители в Хаити, за да се срещнат с властите и да окажат помощ в разследването.

Припомняме, че Мойс беше смъртоносно ранен при нападение на резиденцията си на 7 юли. Според вестник Le Nouvelliste, в тялото на държавния глава има 12 куршума. След това Министерският съвет въведе военно положение в републиката за 15 дни.

Президентът на Хаити убит от нападатели в частната му резиденция

Президентът на Хаити убит от нападатели в частната му резиденция

Някои от нападателите говорили на испански

Ситуацията в Хаити остана напрегната след нападението. Видеоклиповете в социалните медии показват групи хора на улицата, задържащи предполагаеми заподозрени в убийството. В едно видео, публикувано от новинарския портал Journal La Diaspora, се твърди, че се вижда голяма тълпа от хора, събрали се пред полицейско управление, за да убият задържаните заподозрени.