Продължават кадровите рокади в Украйна.

Главната прокуратура на страната обяви, че Алексей Симоненко е бил освободен от длъжността заместник главен прокурор "по собствено желание".

Този ход идва, след като украински медии съобщиха, че Симоненко е бил на 10-дневна почивка в Марбеля, Испания, въпреки че президентът Володимир Зеленски забрани на длъжностни лица да пътуват в чужбина за неправителствени цели.

Впоследствие стана ясно, че губернаторите на пет украински области също са освободени от длъжност.

Министърът на кабинета на министрите Олег Немчинов съобщи, че са уволнени ръководителите и на Днепропетровска, Запорожка, Киевска, Сумска и Херсонска област.

По-рано днес стана ясно, че Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на украинската президентска канцелария, е подал оставка. Поста си доброволно напусна и заместник-министърът на отбраната Вячеслав Шаповалов.

Втори помощник на Зеленски хвърля оставка

Втори помощник на Зеленски хвърля оставка

Разследване уличи Кирило Тимошенко в използване на служебен автомобил за лични цели

Миналата седмица и друг помощник на Зеленски - Алексей Арестович, се оттегли, след като допусна - по негови думи - "сериозна грешка".

Причината е, че във видео той заяви, че украинските военни са свалили ракета, вероятно изстреляна от Русия, поради което тя е променила курса си и в крайна сметка е ударила жилищния блок в Днипро, убивайки десетки цивилни. Впоследствие Арестович се извини и оттегли изявлението си.

Вчера украинският президент обяви, че планира да се справи с корупцията в правителството си през следващите дни.

Зеленски предприема твърди мерки срещу корупцията

Зеленски предприема твърди мерки срещу корупцията

Този седмица президентът ще обяви ключови решения