Над територията на цяла Украйна бе обявена въздушна тревога. На 3 март сутринта картата на Украйна светна в червено цялата, започвайки от източните области и обхващайки цялата страна. Към 12.30 часа местно време тревогата бе отменена

Последната ракетна атака на Русия бе преди повече от две седмици. Тогава бяха ударени Хмелницки и Николаевска област, а вчера ракета, изстреляна от руските сили, порази пететажна сграда в Запорожие, разрушавайки над десет апартамента между втория и петия етаж. При атаката загинаха трима души, а шестима бяха ранени.

В последните седмици най-напрегната остава ситуацията край Бахмут - неголям град, който обаче руските войски се опитват да превземат от есента на миналата година.

Изглежда, че руските сили временно са намалили усилията си за обкръжаване на Бахмут от югозапад, както и от североизток, и вместо това може да се съсредоточат върху оказването на натиск върху украинските сили да се изтеглят от града, като се концентрират върху североизточната линия на офанзива, стигна до извод Институтът за изследване на войната в последната си сводка за развитието на ситуацията на фронта.

Пригожин показа видео с танцуващи вагнеровци в центъра на Бахмут

Пригожин показа видео с танцуващи вагнеровци в центъра на Бахмут

На клипа се вижда униформени мъже да издигат знаме на "Вагнер" на върха на полуразрушена сграда

Руските сили продължиха настъпателните операции около Бахмут, по западните покрайнини на град Донецк и в западната част на Донецка област.

Руските сили продължиха ограничени сухопътни атаки североизточно от Купянск и настъпателни операции в района на Кременна.