Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с иранския си колега Ебрахим Раиси, пише "Ройтерс".

Двамата лидери са акцентирали върху задълбочаването на политическото, търговското и икономическото сътрудничество между страните им, става ясно от съобщение на Кремъл.

Не се уточнява кога е бил телефонният разговор, нито се споменават доставките на иранско оръжие за Москва.

Бяха обсъдени редица актуални въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното засилване на сътрудничеството в политическата и търговско-икономическата област, включително в транспортния и логистичния сектор, информираха от Кремъл.

Иран и Русия заедно ще борят намесата на Запада във вътрешните им работи

Иран и Русия заедно ще борят намесата на Запада във вътрешните им работи

Двете страни задълбочават отношенията си

В сряда високопоставен руски служител по сигурността се срещна с ирански лидери в Техеран и двете страни обещаха по-тесни отношения.

Посещението се състоя след обвиненията на Киев и Запада, че Русия е използвала ирански дронове "Шахид-136" при ударите си срещу енергийната инфраструктура на Украйна, които принудиха Украйна да въведе режим на тока в големите градове, включително в столицата, за да стабилизира електрозахранването.

От своя страна Иран твърди, че е изпратил на Русия малък брой дронове преди началото на войната.

Русия увеличи усилията си за изграждане на икономически, търговски и политически отношения с Иран и други незападни страни след инвазията си в Украйна, като част от стремежа си да унищожи "хегемонията" на САЩ и да изгради нов международен ред.

Бомбата зад новата ос на злото Москва-Техеран

Бомбата зад новата ос на злото Москва-Техеран

Западът няма план Б и добър вариант, а иранският ядрен въпрос е вкаран в задънена улица