Руските сили са прехванали две крилати ракети с голям обсег Storm Shadow, доставени на Украйна от Великобритания. Това твърди руското министерство на отбраната, цитирано от "Ройтерс".

Ведомството посочва, че през последните 24 часа е прехванало и американски ракети HIMARS и HARM с по-малък обсег, а също е свалило 12 дрона.

Русия не уточни къде са извършени прихващанията, но съобщи за тях по време на ежедневния брифинг на Министерството на отбраната, където предоставя актуална информация за "специалната военна операция" в Украйна.

До момента Министерството на отбраната на Украйна не е коментирало твърденията на Москва.

Русия: Свалихме ракета Storm Shadow

Русия: Свалихме ракета Storm Shadow

Не се съобщават подробности

По-рано официални лица в Киев заявиха, че доставените от Запада оръжия ще бъдат използвани единствено срещу руските сили в Украйна.

Днес беше съобщено за атаки с дронове дълбоко в руската територия, при които бяха поразени инсталации на нефтопроводи. Русия обикновено обвинява за подобни атаки Киев, въпреки че до момента Украйна не е признавала публично да е извършвала атаки срещу цели в Русия.

Миналата седмица руското МО съобщи за първа свалена ракета Storm Shadow.

За доставката на тези ракети от Великобритания стана известно едва в началото на май. Няколко дни по-късно руското министерство на отбраната съобщи, че бойни самолети на украинските ВВС са нанесли ракетен удар по Луганск с ракета Storm Shadow.

Атака на два дрона в Русия, близо до границата с Беларус

Атака на два дрона в Русия, близо до границата с Беларус

Административната сграда на нефтопровода в Псковска област е повредена