Руската телевизия излъчи кадри на произведена в САЩ бойна машина на пехотата "Брадли", пленена на фронтовата линия край Луганск в Украйна, съобщава "Ройтерс".

Тя е била обездвижена от руски огън и изоставена от украинския си екипаж.

Водещият на емисията в най-гледаното време на основния руски Канал 1 предположи, че залавянето на работеща машина "Брадли" - един от няколкото дузини, които Вашингтон изпрати на Украйна тази година, ще позволи на руските сили да открият нейните уязвими места.

В новината бяха излъчени интервюта с няколко анонимни маскирани членове на два руски оперативни екипа.

Москва показа пленени германски танкове и американски бойни машини

Москва показа пленени германски танкове и американски бойни машини

Някои от тях са били с все още работещи двигатели

Те разказаха, че са изтеглили превозното средство под прикритието на тъмнината и гъстата мъгла в "сивата зона", на около 500 метра от украинските сили, като са го превели между минни полета. Първият опит за изтеглянето на машината се е провалил.

Превозното средство, показано на кадрите, е надупчено от куршуми, които по думи на водещия са от украински дронове, които са се опитали да унищожат колкото се може повече от високотехнологичното оборудване в изоставената машина.

Един от членовете на оперативния екип посочи, че превозното средство, изглежда, е модернизирана версия на "Брадли" с по-мощен двигател, подобрена "динамична защита" срещу оръдейна стрелба и по-добри системи за нощно виждане и насочване на огъня. Той отбеляза, че превозното средство има само около 240 км на километража.

Украйна загуби 16  бронирани превозни средства Брадли

Украйна загуби 16 бронирани превозни средства Брадли

Силите на Киев все още печелят територия