Съединените щати са получили разузнавателна информация през последните седмици за ирански заговор за опит за убийство на бившия президент Доналд Тръмп. Това съобщава CNN във вторник, цитирайки свои източници.

Няма индикации, че 20-годишният заподозрян за стрелбата по Тръмп в събота е свързан със заговора.

Тайните служби на САЩ и кампанията на Тръмп са били уведомени за заговора преди митинга в събота, в съобщил служител по националната сигурност на САЩ.

Говорителят на Тайните служби Антъни Гулиелми каза на мрежата, че агенцията наскоро е "засилила сигурността на бившия президент".

Тайните служби не са отговорили веднага на искане за коментар от "Ройтерс".

След атентата Тръмп надъхва републиканците с нова реч

След атентата Тръмп надъхва републиканците с нова реч

Промяна в предизборната ситуация в САЩ

Припомняме, че на митинг в град Бътлър на 13 юли 20-годишният Томас Матю Крукс откри огън с пушка. Тръмп беше ранен в дясното ухо, а двама негови поддръжници също бяха ранени. Един от участниците в събитието, 50-годишен пожарникар, загина.

Стрелецът бе убит от служители на Сикрет сървис. Мотивите му все още не са установени. След инцидента Байдън, инструктиран да осигури пълна охрана на Тръмп, призова американците да "охладят" разгорещените политически страсти и да не превръщат политиката "в бойно поле или, не дай си Боже, в арена за убийства".

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ заяви, че разследва стрелбата по време на митинга на Тръмп като опит за убийство и като потенциален акт на вътрешен тероризъм

Тръмп номинира за вицепрезидент бивш свой критик
Обновена

Тръмп номинира за вицепрезидент бивш свой критик

Републиканците вече имат номинация за Белия дом

Тръмп получи номинацията на републиканците за участие в президентските избори и посочи своя вицепрезидент - противречива фигура в страната и чужбина.