Българският национален отбор по футбол ще изиграе поредната си среща от квалификациите за Евро 2020. Днешният двубой обаче ще бъде повече от престижен за момчетата на Красимир Балъков, тъй като "трикольорите" ни гостуват на световната футболна сила Англия. Макар и шансовете ни за нещо повече да са илюзорни, надеждите са, че Ивелин Попов и компания ще защитят с чест имената си на митичния "Уембли".

A съперникът ни е в страховита форма...

Красимир Балъков поставя антирекорд срещу Англия?

Красимир Балъков поставя антирекорд срещу Англия?

Това изглежда доста вероятно

"Трите лъва" се радват на едно от най-силните си футболни поколения. Гарет Саутгейт е направи интересна сплав от млади и опитни състезатели, които вече разкриват своя огромен потенциал на международната сцена.

анкета

Как ще завърши европейската футболна квалификация на националите срещу Англия?

С минимална победа за България 11.3%

С убедителен успех за тима ни 8.5%

С категорична победа за Англия 62.6%

С гол разлика в полза на британците 7.8%

Без да бъдат отбелязани попадения 1.2%

При резултатно равенство 4.0%

Не ме интересува 4.6%

Домакините са в поредица от 20 мача без загуба, като 17 от тях са победи, а останалите три двубоя - равенства. Само голмайсторът на Мондиал 2018 Хари Кейн с неговите 22 гола от 39 мача с националната фланелка, се е разписвал с екипа на Англия почти колкото всички футболисти викнати от Бала. В защита за островитяните ще бъде и най-скъпият бранител в историята на играта - Хари Макгуайър. В отлична форма пък се намират Маркъс Рашфорд и Рахийм Стърлинг.

В Англия прогнозират: Ще отнесем България с 4:0

В Англия прогнозират: Ще отнесем България с 4:0

"Отборът им има малък опит на най-високо ниво"

Дебют с националната фланелка пък очаква младата звезда на Челси - Мейсън Маунт.

Тази вечер българският тим ще опита да предложи здрава битка по целия терен. Поради този факт на "Уембли" ще видим биткаджии като Николай Бодуров, Антон Недялков, Кристиян Малинов и Георги Сърмов. В предни позиции пък ще се разчита на креативността на Ивелин Попов и Марселиньо. Първи мач за новата си родина пък трябва да запише бразилската звезда на Лудогорец - Вандерсон.

Генчев: Давам няколко години от своя живот, за да играя довечера на "Уембли"!

Генчев: Давам няколко години от своя живот, за да играя довечера на "Уембли"!

"Трябва най-малкото да надскочат себе си нашите национали"

Красимир Балъков пък може да стане първият селекционер на националния ни отбор по футбол, който започва престоя си с три поредни загуби в официални мачове. Последният такъв случай датира от 1964 година. Тогава Стоян Орманджиев губи два мача от Румъния, които се явяват олимпийски квалификации, както и контрола с втория състав на СССР.

Главен съдия на срещата днес е Марко Гуида от Италия, с помощници Матео Пасери и Джорджо Перети. Четвърти рефер е Микаел Фабри.

Станимир Стоилов: И преди сме правили добри мачове с Англия

Мъри: И преди сме правили добри мачове с Англия

"Всички трябва да си обичаме националния отбор, да го подкрепяме"