Като една постановка определи управлението на БСП Бойко Борисов, който бе приклещен от журналисти на влизане в Народното събрание. Той бе нееднозначно приет от хората, като едни го аплодираха, а други освиркаха.

По думите му кабинетът продължава да тегли заеми за сметка на хората, като по този начин излага нацията.
„Аз не знам каква е тая наглост. Тези хора не са спечелили изборите, те са втора, трета, четвърта политическа сила. Народът не им е казал сменяйте поголовно всички служители. Те не са спечелили изборите", възмути се лидерът на ГЕРБ.

Запитан дали смята като верни твърденията на протестиращите, че е предателство от страна на ГЕРБ да се завърнат в парламента, Борисов отговори: „Единственият парламентарен, законов начин е връщане в парламента и тези искания, които имаме да се чуят от хората. Единственият начин е да отидеме и да видим как ще ни посрещнат", посочи Бойко Борисов.

Аз мога да разсъждавам като депутат, продължи още той и ако, по думите му, се разсъждава в режима на Станишев, избори може да няма никога повече.
„Представяте ли си да съм премиер и да ме посрещат така месеци наред? Да съм си отишъл", категоричен бе той. „Тези не са спечелили изборите, то това е сарказмът на ситуацията. БСП, ДПС и Атака не са спечелили изборите", изтъкна Борисов.

„Аз се чудя на Станишев, излиза и с някакъв менторски тон определя какво да се прави. Народът искаше промяна. Сега народът казва ГЕРБ ни управлява добре, но искаме да ни управлява сам и ни даде по-малко гласове", обясни ниския резултат на партията му по време на изборите.

Помолен да коментира и факта, че има и хора, които протестират срещу ГЕРБ, Борисов се извини с тезата, че в неговата партия е имало хора, които не са били „най-добрите", но леко по леко те са започнали да ги изчистват, като са си извадили поуки от това.