88-мият протест срещу кабинета „почете" и датата 9-ти септември. Около 200-300 души - които по-късно по традиция се увеличават, организираха манифестация по подобие на социалистическите чествания на празниците.

Сборният пункт за протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски е пред БНБ, откъдето тръгна манифестацията към Министерския съвет.

В нея не липсваха позабравените пионерчета, закичили на врата си червени връзки. Соцгимнастички развяваха червени гимнастически обръчи.

Съществената разлика с манифестацията от времето на комунизма и днешната е, че освен българският трибагреник и червените знамена, днес на 9 септември 2013, имаше и флаг на ЕС.

Протестиращите отново скандираха своите призиви за оставка. Засилено е полицейското присъствие, както обикновено в този час.

Към 20 часа броят на протестиращите набъбна и те са около 1000. Част от тях носят плакати с маски.

Лозунгите също звучаха ретро - „Всеки луд на борба за световен комунизъм", „Повече кожи за партията", „Да влезем в комунизма с лъснати обувки", „БСП, ДПС, Атака вечна дружба", „Пази отечеството, то е на мафията", „Всяко кебабче на Бузлуджа - куршум срещу западната демокрация".

Един протестиращ прояви чувство за хумор със своя плакат, заигравайки се с грешката, която преди време направиха роми излезли на протест в защита на Делян Пеевски. Тогава те скандираха „Искаме Пеев". Надписът на мъжа гласи Върнете Пеев в ДАНС.

На днешния протест присъстваха тъмносиният Иван Иванов и председателя на ДСБ Радан Кънев, както и седесарят Александър Йорданов. Малко след 19:30 с викове „оставка" протестиращите се отправиха към Народното Събрание.

Стана ясно, че второто шествие, разрешено от общината за тая вечер - по друг маршрут в София, не се състоя, а организаторите му - от „Съюза на репресираните", са се присъединили към протеста-манифестация пред МС.