Инцидент беляза началото на поредния протест срещу управляващите. Около 19:00 часа протестиращи заобиколиха един от автомобилите, който излезе от паркинга при Българската народна банка, мислейки, че в него има депутати.

Те надуват свирки и вувузели.

Поводът е, че в сградата на парламента на княз Александър I Батенберг няколко комисии проведоха заседанията си.

Дори намесата на полицията не успя да отдели протестиращите от автомобила. След около 20 минути те в крайна сметка се отместиха и пуснаха колата да мине.

Въпреки това обаче малко по-късно двайсетина протестиращи се скупчиха около друг автомобил пред БНБ.

Към 22.30 ч. протестът приключи, а блокадите бяха вдигнати.

Протестиращите около 17 часа са „завардили" входа, от който обикновено излизат депутати и журналисти. Друга група недоволни от управлението на Пламен Орешарски са откъм БНБ.

Те искат оставката на всеки който излезе, независимо дали е депутат, журналист или служител.

Все още напълно спокоен остава входът на парламента откъм Ларгото където обикновено се събират протестиращите. Полицейска охрана съблюдава за спокойното излизане на хората от парламента.

По-късно, този импровизиран протест се вля в редовния вечерен 83-ти пореден митинг срещу кабинета. Към 20.00 часа той наброяваше около 4000 души, които традиционно се увеличават с напредването на деня.
Има групи пред Президентството, на площада, както и хора насядали на стълбите пред БНБ.

Към 20.30 ч. бяха блокирани кръстовищата пред Алма матер и Орлов мост.

Полицейското присъствие в района е силно засилено.

Протестиращите развяват български знамена, свирят на свирки, тупат на барабани. Част от лозунгите им гласят "Краят се вижда", "Нова конституция", "Предсрочни избори веднага", "Оставка".
Повечето от протестиращите и тази вечер са дошли с колела и домашни любимци. На площад "Независимост" движението е блокирано.

Много семейства са довели децата си на протеста. Част от лозунгите гласят "Представлението свърши".

Към 20 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 4000., по данни на МВР.Те са се отправили към Народното събрание. Няма данни за инциденти. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и обществения ред.