Вчерашният протест срещу правителството на Пламен Орешарски се превърна в „културно мероприятие".

Студенти от Националната музикална академия и ъндърграунд банди направиха импровизиран концерт пред стълбите на главния вход на ректората на СУ, който вече седмица е окупиран от недоволни студенти, искащи оставката на кабинета.

„Лайфът" започна още в ранния следобед, като се сля и даде тон на 142-рия протест.

С песни и танци младите музиканти стоплиха стотиците софиянци, които и вчера блокираха кръстовището пред Ректората на булевардите Цар Освободител и Васил Левски.

По данни на МВР, протестът е събрал около 300 недоволни от властта.

Много от протестиращите бяха довели със себе си децата си, а едно малко момиченце взе микрофона и призова за окупация на всички детски градини и училища.

Демонстрантите както обикновено се бяха запасили със свирки и знамена, като много от тях бяха изработили и плакати с призиви за оставка.

Главният вход на ректората също бе покрит с плакати, гласящи „Рециклирай системата" и „Морална революция". Полицейското присъствие в района не е засилено, няма напрежение, нито регистрирани инциденти.

Около 22 часа, движението около СУ вече бе възстановено, а хората се разотиваха.

По-рано се състоя и поредният контрапротест в подкрепа на кабинета "Орешарски" и с искане за оставката на президента Росен Плевнелиев. Контрапротестиращите изразиха и подкрепата си за вицепрезидента Маргарита Попова..