Тазвечершният антиправителствен протест се съчета и с протест на Ранобудните студенти. Въпреки обединението обаче, общият брой на демонстрантите едва достига 100-тина души.

Недоволните граждани са се разположили на жълтите павета. между Президентството и Министерски съвет, като блокираха началото на бул. „Цар Освободител". Трафикът по „Дондуков" обаче остана свободен.

Ранобудните спазиха традицията си да разнообразяват протеста с различни лозунги и плакати, като тази вечер те се появиха с преработена версия на постерите от уестърн филмите, като над лика на политици като премиера Пламен Орешарски, Мая Манолова, Цветлин Йовчев, Делян Пеевски, Бойко Борисов и други бяха изписали „Not wanted".

Както обикновено, протестиращите развяват българския трикольор, скандират „Оставка" и освиркват празната сграда на Министерски съвет.
Засилено е присъствието на служители на реда в триъгълника на властта.

Конкретният повод за излизането на ранобудните е анонсираното повишаване на депутатските заплати, срещу което бившите окупатори на СУ протестират. Днес обаче и от БСП, и от ГЕРБ дадоха ясна заявка, че ще замразят това повишаване.

Ранобудните студенти решиха шествието да не се отправи, както обичайно към Народното събрание, а да обиколи партийните централи в центъра на столицата.

Честта да бъде освиркана първа имаше централата на социалистите. Още с приближаването си към нея протестиращите започнаха да скандират „червени боклуци", а един от тях хвърли тежък предмет срещу фасадата на централата и счупи един от прозорците на първия етаж.
Той обаче не бе арестуван, а служителите на реда само записаха данните му.

Полицията не позволява на демонстрантите да стигнат до самите централи, а очертава маршрута им така, че те обикалят около Съдебната палата.

Признаци за агресия и нарушаване на обществения ред няма, като студентите предварително подчертаха за пореден път своето намерение да протестират мирно, без да създават напрежение и конфликти.