Поредна вечер недоволни от управлението на правителството на Пламен Орешарски се събраха в района около сградата на Министерски съвет.

Към 20 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София бяха около 250, съобщиха от пресцентъра на МВР.

90-ият поред протест блокира движението по бул. „Цар Освободител" и по бул. „Княз Александър Дондуков" в района на площад „Независимост".

Недоволните граждани освиркват кабинета и развяват български знамена и знамена на Европейския съюз. Един от издигнатите лозунги на протеста гласи - „Трябват ни иновации, а не парткокрации".

Няма данни за инциденти. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и обществения ред.

Малко преди 20.30 ч. традиционното протестно шествие от президентството до парламента пристигна на пл. „Народно събрание".

Протестиращите запазиха минута мълчание в памет на всички жертви на атентата срещу Световния търговски център и Пентагона преди 12 години.

Те отдадоха почит и на писателя-дисидент Георги  Марков, убит от службите на Държавна сигурност при режима на Тодор Живков. На 11 ноември се навършиха 35 години от смъртта му, причинена чрез  отравяне с рицин.

Много от хората носеха  снимки на писателя и  корици от негови произведения. Някои от тях седнаха на земята със запалени свещи.