"Радев влезе в синхрон с БСП." Това заяви политологът Румяна Коларова пред bTV по повод отчета на президента за двете години от началото му на мандата.

По думите ѝ обаче със заявката си за нов политически проект държавния глава е влязъл в противоречие с левицата. Според нея, за да създаде такъв проект му трябва позитивна програма.

Андрей Райчев пък е категоричен, че не вижда президента в нов политически проект. 

Коларова обясни, че президентът поддържа традицията, която Плевнелиев е създал, ежегодно да се отчита пред народа. 

Румен Радев: Кълнем се в Европа, а правим антиевропейски избори

Румен Радев: Кълнем се в Европа, а правим антиевропейски избори

България губи суверинитет, според държавния глава

Тя подчерта, че общото впечатление от отчета е, че това не е била от силните публични изяви на Румен Радев, тъй според нея той е бил доминиран от вицепрезидента.

Според нея най-големият плюс на тяхното изявление е, че Илияна Йотова няколко пъти е изтъкнала, че са екип и работят в координация.

"Не сме имали президентска двойка, която до такава степен да декларира, че е в синхрон и има силно партньорство", отбеляза политологът.

По отношение на предстоящите евроизбори Андрей Райчев заяви, че според него този път се наблюдава абсолютна убеденост на двете партии, че ще спечелят.

"Червените искат разширяване на предмета на изборите властта, а ГЕРБ предпочитат да казват, че това са обикновени европейски избори", поясни Райчев.

Нинова: България е в клинична демографска смърт и изчезва
Обновена

Нинова: България е в клинична демографска смърт и изчезва

Народът е поробен

Според Коларова темата за Елена Йончева ще доминира в предизборната кампания на БСП, а ГЕРБ ще се фокусират върху европейските теми.

Райчев е категоричен, че се опитват да се приложат всички щампи на сатанизирането за Йончева, но няма да я уплашат, тъй като тя сама е решила да свали имунитета си и да бъде съдена. Затова по думите му било абсурдно да искат 20 000 лв. парична гаранция.

За изборът на изтребители политологът отбеляза, че според него хората не искат да се купуват никакви самолети.

"Нашата политика страда от това, че се говори много общо за нещата" подчерта Райчев.

Йончева сравни Борисов с боса на Коза ностра

Йончева сравни Борисов с боса на Коза ностра

Проблемът в България - 11 млрд. лв. годишно грабеж

Припомняме, вчера президентът Радев, в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат, отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на Ф-16 за българските ВВС.

Припомняме, правителството поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет.

Борисов установил хора, които лягат и стават с неговото име

Борисов установил хора, които лягат и стават с неговото име

Коалицията си работи прекрасно. Борисов очаква трудни избори

На 16 януари депутатите дадоха мандат на кабинета да преговаря със САЩ за закупуване на изтребител.

Срещу избора на комисията и начина на провеждане на процедурата се обявява не веднъж държавният глава Румен Радев, който я определи като "триумф на лобизма и финал на автокрацията за 2018 г."