„Трябва да видим къде сбъркахме и тогава да говорим за промени по върховете", заяви на пресконференция в Силистра секретарят на Националния съвет на БСП Антон Кутев.

Той каза това в отговор на въпрос дали ще има промени във висшето ръководство на партията след резултатите за Коалиция за България от изборите за Народно събрание. Той не изключи вероятността да бъдат предложени персонални промени в ръководството.

Кутев смята, че най-напред трябва да се анализират политиките на БСП, за да се прецени какво точно трябва да бъде променено в дейността на партията и дали тези промени могат да се осъществят след промени в ръководството. Кутев бе водач на местната пропорционална листа на Коалиция за България. На изборите формацията спечели 14.09 на сто от гласовете и остана трета политическа сила след ДПС и ГЕРБ. Резултатът е достатъчен коалицията да има депутат в бъдещия парламент и това е Антон Кутев, съобщиха от централата на БСП в Силистра след състоялото се днес заседание на Областния съвет на партията.

След заседанието Антон Кутев съобщи, че от следващата седмица ще започне да работи за осъществяване на идеята си да бъде създаден "екип за Силистра" с участието на народните представители от региона на другите политически сили, кметовете от района, неправителствените организации, синдикатите и бизнесмени.