"Атака" иска повторно броене на бюлетините за кметове и общински съветници в София и оспорва валидността на протоколите на секционните комисии.

Жалба с такова настояване са изпратили от партията до ЦИК и МВР, след като в изборната нощ служители на реда не позволиха на Волен Сидеров, кандидати за общински съветници и районни кметове да присъстват при броенето на бюлетините в зала "Арена Армеец". 

От партията на Сидеров определят тези действия като нарушение на Изборния кодекс.

Сидеров щурмува "Арена Армеец"

Сидеров щурмува "Арена Армеец"

Полицията го е спряла

От "Атака" настояват да получат и заповедта на МВР, въз основа на която са били спрени от десетки полицаи и недопуснати да упражнят правото си по чл. 431 от Изборния кодекс, според което кандидатите могат да присъстват в изборното помещение при отваряне на избирателните кутии и при установяване на резултатите от гласуването.

"Беше ни отказано предоставеното ни от закона право да следим за прозрачността на преброяването на гласовете на гражданите и отразяването на реалния вот на населението по места. Без обяснения. Без каквото и да било правно основание", пишат от АТАКА до ЦИК и МВР.

Същевременно от партията на Сидеров искат и дисциплинарни наказания за всички полицаи, които възпрепятстваха упражняването на правата им, на основание ИК и Закона за МВР.

Сидеров гласува за София с кмет мъж

Сидеров гласува за София с кмет мъж

Няма да се върне в Народното събрание