Китай разреши да бъдат разкрити избирателни секции за изборите на 4 април 2021 г. в посолството ни и в генералното консулство в Шанхай, съобщиха от МВнР.

С дипломатическа нота от министерството на външните работи на Китай ни уведомиха, че са съгласни на територията на посолството в Пекин и на генералното консулство в Шанхай да бъдат разкрити избирателни секции за гласуване за парламентарните изборите на 4 април 2021 г.

Китайската страна информира още, че на територията на страната не се позволява разкриване на избирателни секции извън посолството и генералното консулство.

Ковачева настоя за ясни усилия за гласуването в чужбина

Ковачева настоя за ясни усилия за гласуването в чужбина

Видеонаблюдението при броене на бюлетините не е пречка за изборите

Според изискванията на съответния град посолството и генералното консулство допълнително ще съгласуват с властите и ще вземат всички необходими противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса в деня на гласуването.

От Външно съветват българите в Китай да следят официалните български сайтове на Министерството на външните работи, в рубриката "Избори", на посолството в Пекин. Информация може да бъде публикувана и на страницата на генералното консулство в Шанхай и на сайта на ЦИК, където може да бъде намерена актуална информация за провеждането на изборите извън страната.

По-рано Испания, Грузия, Словения, Турция, Молдова, Румъния, Нидерландия и РС. Македония се съгласиха нашите сънародници там да гласуват в посолството ни.