Процесите в БСП тепърва започват и лидерът на левицата Корнелия Нинова ще има историческата роля да постави началото на един процес на нормализация в лявата политика. Това мнение изрази социологът Антоний Гълъбов в интервю за news.bg затова дали скандалите в страната ще се отразят на българските избиратели по време на европейските избори.

Прекалено дълго в ляво продължава яростната съпротива срещу нормализацията и модернизацията на българската левица, посочи Гълъбов. Той се надява, че още по време на европейските избори ще започне този процес на нормализация в лявата политика.

Според него "Апартаменгейт" приключи и това повече не може да бъде скандал, но и трябва да бъде всекидневие. Всеки, който се занимава с политика и заема висока публична длъжност трябва да бъде готов да обясни произхода на собствеността си, обясни Гълъбов.

"Това не може да бъде скандал и кампания, засягаща една партия и една фирма. Това не е практика, която се свежда само до една партия и една фирма", отбеляза политологът.

Евроизборите - решителни, но и застрашени, тревожи се Плевнелиев

Евроизборите - решителни, но и застрашени, тревожи се Плевнелиев

ЕС е в ситуация „сандвич“ – от една страна е Путин, от друга –Тръмп

Антоний Гълъбов коментира и това какви избори да очакваме и каква Европа ще изберем. По думите му това, което се вижда 40 дни преди европейските избори е, че голяма част от партиите отказват да влязат в кампании, защото не им е удобно да говорят за европейския дневен ред и не желаят да се опитат да впишат българския дневен ред в европейския дневен ред.

"Това показва скритото неприемане и противопоставяне срещу европейските институции и политики", поясни Гълъбов. Според него обаче това се отразява пряко на качеството на българския политически живот.

Като резултат от евроизборите Гълъбов очаква да се изберат едни по-динамична Европа и Европейски съюз, в които водещо значение ще имат способността на всяка от държавите членки ясно да артикулира интересите си, да преговаря, да постига съгласия и да продължава напред. По думите му няма да има толкова ясни очертани блокове и ще има едно европейско пространсбсптво, което ще е по-остро и конкурентно.

България като от виц: Не приемаме европейските правила заради слух, че ще ги отменят

България като от виц: Не приемаме европейските правила заради слух, че ще ги отменят

Петър Стоянов призова да се води борба с популизма