Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи изборите за ЕП и за НС като един мач с две полувремена.

И двата избора ще ги разглеждаме като едно състезание, и ние трябва да победим и то с много, заяви Борисов пред симпатизантите си на площад централен в Пловдив, откъдето ГЕРБ започна предизборната си кампания.

 

Единственият ни шанс да докажем, че България може и да се управлява, и да се развива, и да се доказва, и да съществува, е да ги бием на 7 юни и после - на 5 юли, подчерта още Борисов.

По повод предизборния клип, който обвързва Борисов и Костов, лидерът на ГЕРБ коментира, че Сергей Станишев трябва да вземе оставката на най-близкия си човек - Азер Маликов, тъй като той е авторът на въпросния клип.

Борисов изтъкна, че именно Маликов ще пипа софтуера на изборите и ако това стане, то изборите няма да бъдат честни, защото Маликов е член и на политическия кабинет на Станишев, и на борда на директорите на "Информационно обслужване".

150 автобуса докараха симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив.

 

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от своя страна подчерта в словото си, че партията стартира предизборната си кампания в Пловдив - сърцето на България.
Така искаме да покажем, че София не е България.
Това е ясен знак, че ГЕРБ е национална политическа партия, подчерта Цветанов.

По думите му в Европа искат прозрачно управление и смяна на управляващата тройна коалиция.

Предстоящите избори за Европейски парламент ще дадат психологическата преднина на партия ГЕРБ за парламентарните избори, убеден е Цветанов.
Трябва да победим толкова убедително, че другите от БСП и ДПС да се откажат просто да отидат и гласуват на изборите за Народно събрание, заяви още той пред привържениците, събрали се на площад Централен.

Концертът е под мотото "Да докажем, че България може", което е мото на ГЕРБ и за двете предстоящи изборни кампании.